Naturen: framtiden för arbetsplatsen

”Exposure to nature during work hours reduces stress and improves cognitive performance”. Det är slutsatsen av en studie med anställda från provinsen Limburg i Belgien publicerad i the International journal of hygiene and environmental health.
Många av oss beskriver naturen som en plats där de hittar lugn och ro, där de kan ladda batterierna och känna att energi och kreativitet ökar. Detta är inte bara en känsla, det är något som faktiskt händer. Modern vetenskap bevisar om och om igen vad vi alla visste för länge sedan och vad ursprungsbefolkningar fortfarande vet och upplever varje dag: vår kropp och själ är kopplade till vad vi kallar naturen, vi är en del av den. Vi har bara glömt det helt enkelt.
Det är dags att återkoppla till naturen och det levande och få ta del av positiva effekterna i vårt liv och på vår arbetsplats!

Du kan läsa hela artikeln här.
och också
Hur förbättrar guiden dessa effekter?
Hur kan naturen främja samarbete?

Referens till artikeln
Daniels, S., Clemente, D., Desart, S., Saenen, N., Sleurs, H., Nawrot, T. S., Malina, R., & Plusquin, M. (2022). Introducing nature at the work floor: A nature-based intervention to reduce stress and improve cognitive performance. International journal of hygiene and environmental health, 240, 113884.